FORLØBET MED OUTPLACEMENT

Et forløb med outplacement iværksættes af din virksomhed. Et outplacmentforløb er skabt til de virksomheder, der vil gøre noget godt for og give en hjælpende hånd til en værdsat, men afskediget medarbejder.  

Vores outplacement-specialister og karriererådgivere udgør et støttepunkt for en medarbejder, der af den ene eller anden årsag er blevet opsagt. Vi kan hjælpe vedkommende i den svære tid både under og umiddelbart efter en afskedigelse.  

Vi planlægger altid et forløb med outplacement ud fra den individuelles behov. Derfor er outplacementforløb sjældent 100% ens.  

Den opsagte medarbejder og virksomheden vælger den form og model, der er bedst egnet til medarbejderens både faglige og personlige situation. Det kan I gøre i samråd med os, så I er helt med på de forskellige muligheder og løsningsmodeller. Udgangspunktet vil altid være den opsagte medarbejders nuværende forhold og situation.  

Inuitrecruitment hjælper med outplacementforløb i Grønland og Danmark. Vores konsulenter har stor erfaring i at hjælpe både danske og grønlandske medarbejdere godt videre, når de står overfor en afskedigelse. Du finder vores team af rådgivere og konsulenter i den grønlandske afdeling i Nuuk og i den danske afdeling i Køge. 

hr udvikling hr firma bureau Grønland - grønlandsk hr konsulent

Et forløb med outplacement med en personlig relation - én til én

For os er det essentielt i et forløb med outplacement, at medarbejderen knyttes til én konsulent, der følger vedkommende fra start til slut. En god relation, nærvær og tillid er den bedste vej til et succesfuldt udbytte af forløbet, og det sætter vores konsulenter en ære i at sørge for. God kemi og tryghed giver den afskedigede en større lyst til at engagere sig i hele processen, og vi sikrer, at vedkommende føler sig tryg i kompetente hænder. 

Typiske elementer i et forløb med en afskediget medarbejder:

Konsulenten tager i første omgang en indledende dialog med medarbejderen i forhold til de faglige og personlige kompetencer. Ud fra denne afklaring hjælper vi vedkommende med at finde stillinger, der matcher hans eller hendes ønsker til et nyt job. I samråd med konsulenten opsætter medarbejderen mål og delmål for hele forløbet. 

Konsulenten rådgiver både i forhold til ansøgningsmetoden og stilen og ikke mindst i forhold til CV’et. Hvis medarbejderen har besiddet samme stilling i mange år, er det sandsynligvis lang tid siden, at vedkommende sidst søgte jobs. Derfor hjælper det mange, at vi rådgiver med hensyn til alt fra skrivestil og layout, så det hele er up-to-date med et moderne udtryk. 

Vi laver en personlighedsanalyse og en test til afdækning af kompetencer. Her får medarbejderen hjælp til at indse egne evner og styrker. Herefter kan jobsøgningsprocessen blive endnu mere målrettet. Med tests og analyser får vi medarbejderen til at tænke mere ud af boksen, så der måske er andre eller endnu flere muligheder i forhold til jobsøgningen. 

Personlig sparring og coaching er med til at klæde medarbejderen mentalt på, så vedkommende bliver forberedt på eksempelvis jobsamtaler og selve jobsøgningen. 

Målet er et nyt job – et outplacementforløb baner vejen

Formålet med et outplacementforløb er at hjælpe medarbejderen godt videre. Dialog, rådgivning og nye værktøjer er midlerne for at nå målet – et nyt job.  

Jobsøgningsværktøjerne og især sparringen med samtaleteknik er vigtige for de fleste afskedigede medarbejdere at få med i et forløb. Vores konsulenter kan med stor erfaring guide medarbejderen ved hjælp af samtaler og teknikrådgivning. 

Et outplacementforløb skal tilpasses, så det passer både medarbejder og virksomhed. Det kan omfatte alt fra personlig udvikling til rådgivning om karrierevalg – og coaching i forhold til jobsøgning. Det mest relevante er, at den afskedigede medarbejder får kompetent hjælp til at se situationen fra en ny vinkel, så fremtiden igen ser lys ud. 

Hvis du er interesseret i at høre mere om et forløb med outplacement, så er vores konsulenter klar til at svare på dine spørgsmål. Vi giver dig klarhed over, hvordan du på bedste vis hjælper en opsagt medarbejder med at komme godt videre i sit liv og sin karriere. 

Vidste du, at outplacement hænger sammen med din virksomheds CSR-politik.

Inuitrecruitment hjælper med outplacementforløb i Grønland og Danmark. Vi er specialiserede i forløb med både grønlandske og danske medarbejdere. Du finder vores konsulenter og karriererådgivere i Nuuk i Grønland og Danmark i Køge. 

Rekruttering

Når du leder efter en ny medarbejder eller leder, skal du selvfølgelig finde den rigtige 1. gang – få professionel hjælp til rekrutteringsforløbet

Hvad koster en fejlansættelse?

Hvordan undgår man fejlansættelser, og hvad er omkostningerne, hvis skaden er sket?

Headhunting

Søger du en helt specifik profil til en stilling? Skal rekrutteringen foregå diskret? Vores headhuntere er eksperter i at finde ledere og medarbejdere til Grønland og Danmark

HR udvikling

Har du og dine medarbejdere behov for et skub fremad, så lad os hjælpe jer med udvikling og vækst. Vi hjælper med flere forskellige HR-opgaver

Kompetence-udvikling

Er kompetenceudvikling nødvendigt? JA… Det sikrer, at virksomheden holdes konkurrencedygtig og når sine mål. Vi hjælper både med individuelle forløb og gruppeforløb

Se ledige stillinger

Se ledige stillinger i Grønland og Danmark her. Du kan også uploade dit CV til vores jobbank.

Se ledige stillinger

Kompetence-udvikling

Hvad koster en fejlansættelse?