Outplacement

Hjælp en afskediget medarbejder godt videre

Outplacement bruges, når du og din virksomhed ønsker at hjælpe en afskediget medarbejder videre i sin karriere.  

Virksomheder tager fat på os, når de vil give en opsagt og værdsat medarbejder en hjælpende hånd i deres videre karriereforløb. Hvis virksomheden har haft en hel opsigelsesrunde, er det selvfølgelig også væsentligt, at både ledelse og HR-medarbejdere bliver klædt på til at tage sig godt af de blivende medarbejdere. Med stor erfaring i succesfulde outplacementforløbkan vi både hjælpe med de konkrete og individuelle forløb og også med sparring i forbindelse med de blivende medarbejderes trivsel på arbejdspladsen. 

Vi kan eksempelvis hjælpe en medarbejder videre med karriererådgivningkompetenceafklaring, jobsøgningsværktøjer, coaching og ikke mindst jobsparring.  

Inuitrecruitment er specialiseret i at hjælpe med outplacement i grønlandske og danske virksomheder med tilknytning til Grønland. Vores konsulenter tager det grønlandske islæt med i ethvert forløb, og alle har et indgående kendskab til både den danske og grønlandske kultur. 

Vi hjælper med outplacement i Grønland i Nuuk og fra vores danske afdeling i Køge . 

hr udvikling hr firma bureau Grønland - grønlandsk hr konsulent

Hvad betyder outplacement?

På dansk betyder outplacement en genplacering. Outplacement foregår almindeligvis, når en virksomhed har afskediget en eller flere medarbejdere af forskellige årsager. En sådan situation er ikke rar for nogen af de involverede parter, men det er selvfølgelig oftest værst for den afskedigede. 

Som afskediget opstår der et naturligt behov for at se nærmere på, hvad fremtiden byder på, og hvilke jobmuligheder der findes i dag. Derfor skræddersyr vi outplacementforløb med en god kombination af karriererådgivning og personlig coaching. 

Som arbejdsgiver kan du måske ikke huske, hvor meget arbejde der ligger, når man pludselig er jobsøgende. Der er meget, man skal forholde sig til. Selvfølgelig i forbindelse med den reelle jobsøgning, men også i forhold til den psykiske situation. Det hele tager tid og mentale kræfter at komme godt igennem.   

En afskediget medarbejder står typisk med disse spørgsmål:

Når en medarbejder opsiges, vil der altid være mange tvivlsspørgsmål. Vores konsulenter og karriererådgivere er der for at hjælpe den opsagte medarbejder med at få øjnene op for sine potentialer, hjælpe med kompetenceafklaring, lægge en strategi for jobsøgning og for at give vedkommende værktøjer, der kan bruges nu og i det fremtidige job. 

Hvordan foregår et forløb med outplacement?

Forløb med outplacement kan aldrig være helt ens. Vi er alle individer med forskellige behov, og det er noget, vi hos Inuitrecruitment både respekterer og tilgodeser. Derfor skræddersyr vores konsulenter hvert forløb i forhold til den situation, den pågældende medarbejder står i lige nu.  

Medarbejderen tilknyttes en personlig konsulent, der indledningsvist tager en ganske uformel snak med vedkommende. Her tilrettelægger de et program i fællesskab, der indeholder medarbejderens ønsker og behov for hjælp til karriererådgivning, jobsparring, brugen af jobværktøjer og coaching. 

En afskediget medarbejder har et åbenlyst behov for at få information omkring job- og karrieremuligheder, og det hjælper vi med at få afdækket.  

Et outplacementforløb kan foregå på flere måder og med forskellige fokusområder. Her er det både din virksomhed og den pågældende medarbejder, der fastsætter forløbets emner, indhold og varighed. 

Situationen bliver vendt til noget positivt

Når det drejer sig om outplacement, betyder en personlig forståelse og relation rigtig meget. Uanset hvad forløbet fokuserer på, så er det en af vores empatiske konsulenter, der tager sig af din medarbejder. Hos Inuitrecruitment er gode relationer og personligt nærvær en del af vores fremgangsmåde. Vi sætter os grundigt ind i den opsagte medarbejders individuelle situation, så konsulenten lærer vedkommende godt at kende.  

Han eller hun står i en situation, der for mange kan være både overvældende og ligefrem angstprovokerende. Det handler om en stor livsændring for vedkommende. Derfor går vi meget højt op i, at han eller hun føler sig godt tilpas fra start til slut.  

Vores outplacementkonsulenter har stor erfaring med HR og coaching, og vi sætter en ære i at vende den kedelige situation til noget positivt. 

Vidste du, at outplacement hænger sammen med din virksomheds CSR-politik.

Inuitrecruitment tilpasser forløb med outplacement i Grønland og i Danmark. Du finder vores 2 afdelinger i Nuuk og Køge. 

Rekruttering

Når du leder efter en ny medarbejder eller leder, skal du selvfølgelig finde den rigtige 1. gang – få professionel hjælp til rekrutteringsforløbet

Hvad koster en fejlansættelse?

Hvordan undgår man fejlansættelser, og hvad er omkostningerne, hvis skaden er sket?

Headhunting

Søger du en helt specifik profil til en stilling? Skal rekrutteringen foregå diskret? Vores headhuntere er eksperter i at finde ledere og medarbejdere til Grønland og Danmark

HR udvikling

Har du og dine medarbejdere behov for et skub fremad, så lad os hjælpe jer med udvikling og vækst. Vi hjælper med flere forskellige HR-opgaver

Kompetence-udvikling

Er kompetenceudvikling nødvendigt? JA… Det sikrer, at virksomheden holdes konkurrencedygtig og når sine mål. Vi hjælper både med individuelle forløb og gruppeforløb

Se ledige stillinger

Se ledige stillinger i Grønland og Danmark her. Du kan også uploade dit CV til vores jobbank.

Se ledige stillinger

Kompetence-udvikling

Hvad koster en fejlansættelse?