Prisen for en fejlansættelse

- et rekrutteringsbureau minimerer risikoen betydeligt

Med hjælp fra et rekrutteringsbureau er risikoen for en fejlansættelse minimal. At ansætte en forkert leder eller medarbejder giver store omkostninger – både de økonomiske, men også de personlige. Derfor får vi et stigende antal henvendelser fra virksomheder, der ønsker professionel hjælp til rekruttering. 

Inuitrecruitment er et rekrutteringsbureau i Grønland og Danmark, der har stor erfaring i at matche den rette kandidat med en given stilling. Fra vores kontorer i Nuuk og Køge hjælper vi mange virksomheder med at finde den rette leder eller medarbejder. 

At spare omkostningerne til et rekrutteringsbureau kan blive meget dyrt.

Du vil måske gerne undgå omkostningerne for din virksomhed og stå for hele rekrutteringen selv. Men det viser sig i rigtig mange tilfælde, at blive langt dyrere hvis du så finder en ‘forkert’ medarbejder.

En fejlagtig ansættelse koster en virksomhed flere hundredetusinde kroner. Det er både hårdt for virksomhedens økonomi, men så sandelig også for den pågældende person og de medarbejdere, der har investeret tid og personlige ressourcer på oplæring af vedkommende.  

Hvad koster en fejlansættelse - helt konkret

Det er oftest først efter en prøveperiodes udløb, at enten medarbejder eller virksomhed finder ud af, at ansættelsen var en fejl.  

Det er ikke exceptionelt, at en medarbejder med en månedsløn på 30.000 kr. efter 4 måneder i jobbet, kan koste virksomheden op til 400.000 kroner. Det er inklusive løn, feriepenge, pension, mobiltelefon, IT-udstyr, oplæring og personalegoder – for ikke at tale om de fejlagtige beslutninger medarbejderen (eller lederen) kan have nået at træffe. (Kilde: jobindex 

“Kender du en, der kan udfylde stillingen?”

Når du går udenom et rekrutteringsbureau:

I dag er det ofte gennem egne faglige og også private netværk, at virksomheder forsøger at finde en ny medarbejder. ‘Kender du en erfaren sælger?’ – ‘Hvordan fandt I jeres nye bogholder?’ osv. 

Oftest er der kun fokus på fagligheden, men det er vigtigt – og ligefrem essentielt – at du også tager højde for vedkommendes personlighed. De rigtige faglige kompetencer kan ikke kompensere for en forkert personlighed. Derfor kan en sådan rekruttering føre til en tidlig opsigelse. På det grundlag anbefaler vi på det kraftigste, at der tages højde for begge elementer, når du søger ny leder eller medarbejder. 

Et førstehåndsindtryk er en god indikator i forhold til en jobkandidats personlighed. Men en indikator er desværre kun det – det er yderst sjældent facit. 

Et rekrutteringsbureau undersøger og administrerer processen på højeste plan

Som et erfarent rekrutteringsbureau udfører vi dybdegående job—og personanalyser, før vi udvælger kandidater til samtale. Er der gjort et omhyggeligt og seriøst forarbejde, bliver risikoen for en fejlansættelse minimeret væsentligt. Også derfor tilbyder vi op til 12 måneders garanti ved rekruttering gennem os. 

Efter den første samtalerunde, hvor jobkandidaterne er udvalgt på baggrund af deres faglige kompetencer, beder vi de bedst egnede personer om at tage en personlighedstest. 

De færreste virksomheder har ressourcer til at analysere og administrere et rekrutterings- og testforløb. Derfor får vi et stigende antal henvendelser fra virksomheder, der ønsker at outsource forløbet til et professionelt rekrutteringsbureau – som os.  

Vi bliver dagligt kontaktet af virksomheder, der søger hjælp til rekruttering i Grønland.

Personlighed er en del af den faglige kompetencepakke

Hverken du eller dine kunder har lyst til at tale med en sælger, der ikke hører, hvad du siger. Det gælder uanset jobfunktionen, men det er især væsentligt i servicejobs og ikke mindst; når en ny medarbejder skal arbejde sammen med andre.  

Derfor skal du altid anse dine medarbejdere som ambassadører for din virksomhed. Hvis en kunde føler sig dårligt eller ubehøvlet behandlet, så går det ud over virksomhedens ry og image – og det kan eksempelvis give en shitstorm på de sociale medier. Derfor er det i vores digitale og sociale verden ekstremt vigtigt, at du vælger den bedst egnede leder eller medarbejder ud fra vedkommendes faglige OG personlige egenskaber.  

Det kan vi som eksternt rekrutteringsbureau hjælpe dig med. 

Hvad koster det at bruge et rekrutteringsbureau?

Prisen på et rekrutteringsbureau er langt billigere, end hvad prisen er for en fejlansættelse. Det garanterer vi.  

De reelle omkostninger til et rekrutteringsforløb vil altid afhænge af både dine ønsker til hjælp og til den pågældende stillings krav. Vi kan skræddersy et forløb, eller du kan overlade det hele til en af vores rekrutteringskonsulenter. 

Inuitrecruitment

– det sikre valg, når du søger ny leder eller medarbejder til Grønland eller Danmark

Vi hjælper danske og grønlandske virksomheder med at finde den helt rigtige leder eller medarbejder til jobs i Grønland eller Danmark. 

Vores rekrutteringskonsulenter har mange års succesfuld erfaring med rekruttering og headhunting. Derfor giver vi garanti for, at vi også finder den helt rette medarbejder til din virksomhed. 

Her bliver du tilknyttet en personlig rekrutteringskonsulent i Grønland eller Danmark, der i tæt samarbejde med dig, tager sig af hele eller dele af et rekrutteringsforløb – fra start til slut. 

Inuitrecruitment – er et rekrutteringsbureau i Grønland og Danmark.  

Du finder vores rekrutteringsbureau i Grønland i Nuuk og i Danmark i vores afdeling i Køge. 

Rekruttering

Når du leder efter en ny medarbejder eller leder, skal du selvfølgelig finde den rigtige 1. gang – få professionel hjælp til rekrutteringsforløbet

Hvad koster en fejlansættelse?

Hvordan undgår man fejlansættelser, og hvad er omkostningerne, hvis skaden er sket?

Headhunting

Søger du en helt specifik profil til en stilling? Skal rekrutteringen foregå diskret? Vores headhuntere er eksperter i at finde ledere og medarbejdere til Grønland og Danmark

HR udvikling

Har du og dine medarbejdere behov for et skub fremad, så lad os hjælpe jer med udvikling og vækst. Vi hjælper med flere forskellige HR-opgaver

Kompetence-udvikling

Er kompetenceudvikling nødvendigt? JA… Det sikrer, at virksomheden holdes konkurrencedygtig og når sine mål. Vi hjælper både med individuelle forløb og gruppeforløb

Se ledige stillinger

Se ledige stillinger i Grønland og Danmark her. Du kan også uploade dit CV til vores jobbank.

Se ledige stillinger

Kompetence-udvikling

Hvad koster en fejlansættelse?